PROIECTUL PORTULUI DE AMBARCAȚIUNI “LANSAT LA APĂ” LA RUSE

PROIECTUL PORTULUI DE AMBARCAȚIUNI “LANSAT LA APĂ” LA RUSE

Echipa de la Giurgiu a proiectului transfrontalier ”Dezvoltarea fluviului Dunarea pentru o mai buna conectivitate a Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu coridorul Pan-European de transport nr 7”, condusă de primarul Nicolae Barbu, a fost prezentă astăzi la Ruse, la conferința de lansare a proiectului organizată de Primăria Ruse.

Gazda întâlnirii a fost însuși primarul Plamen Stoilov, cel care s-a arătat extrem de încântat de existența acestui proiect comun alături de partea română, felicitând echipa de implementare româno-bulgară.

Invitat să ia cuvântul, edilul șef de la Giurgiu, Nicolae Barbu, și-a exprimat satisfacția că acest proiect depus într-o perioadă politică delicată atât în România cât și în Bulgaria a fost aprobat și iată că se lansează oficial.

“Pentru municipiul Giurgiu acest proiect este foarte important pentru că era mare nevoie să fie realizat un astfel de port de ambarcațiuni pentru giurgiuveni și nu numai, un loc prietenos cu mediul, unde natura și Dunărea să fie respectate și puse în valoare”, a subliniat primarul Barbu.

Acesta a mai adăugat că speră să ne revedem curând cu prietenii bulgari la Giurgiu și în cadrul altor proiecte europene de circa 11 milioane de euro.

În cadrul conferinței organizate la Ruse, responsabilii proiectului pe partea bulgară, Dimitar Nakov – viceprimar și Mirela Popazu, manager proiect pe partea română, au oferit detalii despre proiectul finantat prin programul INTERREG V-A Romania-Bulgaria 2014-2020, Axa Prioritară 1 – O regiune bine conectată.

Perioada de implementare a proiectului este de 30 de luni (2017-2019) și bugetul total eligibil – 7.349.963,06 Euro, din care circa 3 milioane de euro sunt destinate Giurgiului.

Dincolo de îndeplinirea obiectivului general, creșterea siguranței transportului pe căile navigabile din regiunea transfrontalieră, sunt asteptate următoarele rezultate concrete:

-8 km de infrastructură navală comună îmbunătățită între Ruse și Giurgiu

-siguranță crescută a transportului pe căile navigabile pe Dunărea de Jos

-o mai bună conectivitate în regiunea transfrontalieră

-un parteneriat durabil

Cele două municipalități și-au propus ca prin proiect să realizeze:

– Primăria Ruse – reabilitarea cheiurilor aferente terminalului central de pasageri din Ruse și îmbunătățirea condițiilor de navigație ale celor trei dane

– Primaria Giurgiu – amenajarea unui sector al Canalului Sfantul Gheorghe în apropierea legăturii sale naturale cu fluviul Dunărea.

Lucrările de constructie din municipiul Giurgiu se vor realiza pe malul Canalului Sfântul Gheorghe și vor conține:

• Cheu

• Platforma portuara

• Clădire administrativă și împrejmuire

• Rampă de ridicare ambarcațiuni

• Zonă reparații nave

• Platformă de andocare

• Apuntamente

• Drumuri, parcari și spații verzi

• Amenajare peisagistică

În curând, proiectul va fi lansat oficial și la Giurgiu, în cadrul unei conferinte de presă.

Ultima modificare: 20.06.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul COMPETIȚIA DE VÂSLIT “DESCOPERĂ ROWMANIA” ÎȘI DESCHIDE PORȚILE PE 25 IUNIE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.